25/05/2018
ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Πρώτη ανάρτηση, θα την έλεγα και δοκιμαστική.
Θα ήθελα να σας μιλήσω για την δουλειά του ζαχαροπλάστη. Για όλους εσάς που θα θέλατε να ακολουθήσετε αυτό το επάγγελμα θα πρέπει να ξέρετε τι σας περιμένει και....πιστέψτε με, θα κάνω ότι μπορώ να σας βοηθήσω να αποφύγετε τα χειρότερα...
Αυτό το blog λοιπόν δημιουργείται για να σας παρέχει με γνώσεις, συνταγές και μυστικά που θα σας βοηθήσουν να ανταπεξέλθετε επάξια στις επαγγελματικές σας ή όχι υποχρεώσεις, θα δέχομαι λοιπόν τις ερωτήσεις και τις απορίες σας και θα σας απαντώ με ειλικρίνεια και με σκοπό να σας παρέχω την καλύτερη δυνατή βοήθεια.
Με αυτά τα λίγα λοιπόν ξεκινάμε το μεγάλο ταξίδι της ζαχαροπλαστικής τέχνης, μιας τέχνης που θα σας δόσει μέλλον και προοπτική στην χώρα μας αλλά και στο εξωτερικό. Τα πράγματα είναι απλά και την ίδια στιγμή πολύ περίπλοκα... Τι πρέπει λοιπόν να έχει κάποιος σαν εφόδια στην επαγγελματική του καριέρα; Θα έλεγα πάνω απ’ολα υπομονή και όρεξη να μάθει πολλά και διαφορά πράγματα, όπως και να μην σταματάει να διευρύνει τις γνώσεις στην εκτός την χώρας μας ζαχαροπλαστικη τέχνη. Ένα άλλο πράγμα που θα χρειαστεί είναι η δυνατότητα να διεκπεραιώνει τις συνταγές με τον καλύτερο τρόπο και σε μικρό χρονικό διάστημα.. αυτό είναι κάτι που οι περισσότεροι εργοδότες αποζητούν από έναν εργαζόμενο και είναι κάτι που μάλλον έχει να κάνει με της ιδιοσυγκρασία και με την δομή που έχει αποκτήσει ο καθένας μας από την εμπειρία μας στην δουλειά...
Με αυτό λοιπόν θα σας παρέχω την πρώτη μου συνταγή, ας αρχίσουμε λοιπόν με ένα απλό και εύκολο παντεσπάνι που θα σας βγάλει από τα δύσκολα σε κάθε περίπτωση.. Ας αρχίσουμε λοιπόν.

Παντεσπάνι Βανίλιας

Για το παντεσπάνι βανίλιας θα χρειαστούμε :
Μέρος πρώτο
•1500gr αυγά
•600ml νερό
•150gr βελουτινη ή οβαλετ, δηλαδή σταθεροποιητής και ομογενοποιητης ζύμης
Τα βάζουμε λοιπόν στον κάδο του μίξερ με το σύρμα και τα χτυπάμε αρκετά μέχρι να γίνουν κρεμώδες και πηχτά
Μέρος δεύτερο
•1500gr αλεύρι σούπερ
•1100gr ζάχαρη
•1 κουταλάκι του γλυκού Βανιλινη
Προσθέτουμε λοιπόν σιγά σιγά τα στερεά υλικά και τα χτυπάμε στη δεύτερη ταχύτητα για 5 λεπτά μέχρι να ασπρίσουν και να πήξουν αρκετά, έπειτα τα χτυπάμε 1 λεπτό στην πολύ γρήγορη ταχύτητα για αποθηκεύσει όσο το δυνατό περισσότερο αέρα...
Έπειτα τα απλώνουμε σε δυο ταψιά, αυτά τα απλά, που βάζουμε συνήθως μπακλαβά, μην ξεχνάτε να βάλετε αντικολλητικό χαρτί στον πάτο του ταψιού γιατί θα τα βρείτε λίγο σκούρα να το βγάλετε..
Έπειτα λοιπόν τα ψήνουμε στους 190 βαθμούς για 35 λεπτά, τα αφήνουμε να κρυώσουν και έπειτα τα κόβουμε με πριονατο μαχαίρι ζαχαροπλαστικής στο πάχος που θελουμε, εγώ συνήθως βγάζω 3-4 φέτες από το καθένα...
Αυτά για σήμερα, περιμένω με χαρά τα σχολεία και τις απορίες σας
Τα φιλία μου!!


Comments

Popular Posts