ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Αφού σας έδωσα τη συνταγή της επιτυχίας, παντεσπάνι βανίλιας, τώρα θα πρέπει να σας δώσω και κάτι για να το γεμίσετε..
Θα κάνουμε λοιπόν μια βραστή κρέμα ζαχαροπλαστικής, κατάλληλη για γεμίσματα και πολλά ντεκόρ..
Συστατικά που θα χρειαστούμε:
Μέρος 1ο
• 1 λίτρο γάλα
• 150γρ ζάχαρη
Βάζουμε λοιπόν το γάλα με την ζάχαρη σε μια κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά μέχρι να χλιαρεινουν, σε αυτήν την φάση δεν χρειάζεται ανακάτεμα, μόλις χλιαρεινουν θα βάλουμε το 1/4 στα στερεά υλικά που θα σας πω παρακάτω και θα τα ανακατέψουμε πολύ καλά να μην έχουμε σβώλους:
Μέρος 2ο
• 100γρ ζάχαρη
• 185γρ corn flour
Μόλις λοιπόν ανακατέψουμε και ομογενοποιηθούν τα υλικά τότε θα προσθέσουμε:
Μέρος 3ο
• 2-3 αυγά
• 2 δόσεις βανιλινη
Αφού λοιπόν έχει ομογενοποιηθεί το παραπάνω μίγμα μας καλά, περιμένουμε να βρασει το γάλα και μόλις πάρει βράση και αρχίσει να φουσκώνει σβήνουμε την φωτιά και με μια κουτάλα προσθέτουμε άλλο 1/4 γάλα στο μίγμα μας και ανακατεύουμε καλά, έπειτα ρίχνουμε το μίγμα μας μέσα στο βραστό γάλα και ανακατεύουμε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής αρκετά μέχρι να πήξει, σημειώνω ότι δεν χρειάζεται να ανάψετε την φωτιά, μόλις λοιπόν πήξει ικανοποιητικά ρίχνουμε μέσα:
Μέρος 4ο
•85γρ βούτυρο
Και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί με την κρέμα μας, έτσι λοιπόν η κρέμα μας είναι έτοιμη, προτιμότερο είναι να την χρησιμοποιούμε κρύα, αφού την έχουμε απλώσει σε έναν πάγκο και την ανακατεύουμε σταδιακά να μην μας πετσιασει και κάνει σβώλους. Μπορούμε λοιπόν να την χρησιμοποιήσουμε  αναμιγμενη με κρέμα σαντιγί χτυπημένη σε αναλογία 2/3 κρέμα ζαχαροπλαστικής, 1/3 σαντιγί...
Αυτά τα λίγα λοιπόν από εμένα, περιμένω εντυπώσεις..
Τα φιλία μου!!




Comments

Popular Posts