MUD CAKE
ΥΓΡΟ ΚΕΙΚ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ

Μετά λοιπόν από απαίτηση του φίλου μου του Γιώργου, σήμερα θα μάθουμε πως να κάνουμε υγρό κέικ σοκολάτας που μπορούμε να γεμίσουμε με κρέμα σοκολάτας ή απλά να το γλασαρουμε με μια γκαναζ σοκολάτας, η συνταγή μας είναι απλή και πάει ως εξής:
Προθερμενουμε τον φούρνο μας στους 160 βαθμούς με αέρα, έπειτα παίρνουμε και γρασαρουμε με βούτυρο ένα στρογγυλό ταψάκι, αυτά για τα κέικ με αποσπώμενη βάση.. κόβουμε αντικολλητικό χαρτί και το βάζουμε περιμετρικά του ταψιού μας, να κολλήσει στο βούτυρο, έπειτα αρχίζουμε να ετοιμάζουμε το κέικ μας, βάζουμε λοιπόν σε μια μικρή κατσαρόλα και σε χαμηλή φωτιά μέχρι να λιώσει:
•225γρμ βούτυρο
Έπειτα προσθέτουμε εκεί μέσα σε χαμηλή φωτιά
•350γρμ σοκολάτα
•520γρμ νερό
Και τα ανακατεύουμε τακτικά μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να ενσωματωθούν τα υλικά, έπειτα αποσύρουμε από την φωτιά και προσθέτουμε μέσα
•80γρμ Tia Maria ή Grand Marnier
•3 αυγά
Και τα ανακατεύουμε με σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να ομογενοποιηθούν, έπειτα με μια σπάτουλα ζαχαροπλαστικής θα ανακατέψουμε τα στερεά υλικά μας που είναι:
•400γρμ ζάχαρη κρυσταλλική
•400γρμ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (εάν δεν έχουμε βάζουμε 380γμρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις και 20γρμ μπέικιν πάουντερ.
Αφού λοιπόν ανακατέψουμε τα υλικά μας μέχρι να ενσωματωθούν και να μην έχουμε σβώλους, τοτε αδειάζουμε το μίγμα μας στο ταψάκι μας και το βάζουμε στον φούρνο για  1ωρα και 30 λεπτά ή μέχρι να βάζετε στο κέντρο του κέικ μας ένα σουβλακι (χωρίς το κρέας εννοείται) ή μια οδοντογλυφίδα και να βγάζουμε κολλημένα κομμάτια ζύμης σαν στέρεη λάσπη.. τότε το κέικ μας είναι έτοιμο, το βγάζουμε από τον φούρνο και το γυρίζουμε ανάποδα σε σχάρα μέχρι να κρυώσει, μόλις κρυώσει καλά, το βάζουμε στην κατάψυξη για μισή ώρα και ετοιμάζουμε την γκαναζ μας, για την γκαναζ θα βράσουμε σε μια μικρή κατσαρόλα
•500γρμ κρέμα γάλακτος
Και μόλις βράσει θα την κατεβάσουμε από την φωτιά και θα προσθέσουμε
•500γρμ σοκολάτα
Και θα ανακατέψουμε με ένα σύρμα ζαχαροπλαστικής μέχρι να λιώσει η σοκολάτα και να έχουμε μια ψιλοπαχηρευστη γκαναζ
Την αφήνουμε λίγο να κρυώσει και βγάζουμε το κέικ μας από την κατάψυξη και με μια κουτάλα, ενώ το έχουμε βάλει πάνω σε σχάρα και κάτω από την σχάρα ένα άλλο ταψί για να κρατήσει το υπόλοιπο της γκαναζ μας, αδειάζουμε σιγά σιγά και από την μέση προς τα άκρα την γκαναζ μας και κοιτάμε να έχουμε καλύψει όλο το κέικ μας, έπειτα το βάζουμε στο ψυγείο και μόλις παγώσει η γκαναζ μας το κόβουμε και το σερβίρουμε...

Καλή όρεξη λοιπόν

Τα φιλία μου!!!






Comments

Popular Posts